Σελίδες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ FORTNITE;



 
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΦΡΙΚΗ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...


Κομισιόν: Το 27% των Ελλήνων μαθητών υστερεί στην ανάγνωση

3 σχόλια:

  1. Τραγική περίπτωση το Fortnite. Γνωρίζω έφηβο εθισμένο στο εν λόγω "παιχνίδι" που ασχολείται μόνο με αυτό...
    Πάντως, εν επιγνωσει λέω ότι το άθλιο επίπεδο μόρφωσης των παιδιών, οφείλεται πρώτα σε άλλα πράγματα. Θα αναφέρω δύο: το κάκιστο επίπεδο και την αδιαφορία των εκπαιδευτικών (Δόξα τω Θεώ όχι όλων) και την παρακμή της νεοελληνικής οικογένειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να σας πω παιδιά. Όταν διορίστηκα ως εκπαιδευτικός, το 2005, είχα μάθει ότι γενικά οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι ενθάρρυναν από τότε, να είμαστε μαλακοί με τους βαθμούς. Εδώ στο δημοτικό τότε είχα μάθει ότι τος είχε δοθεί οδηγία να μην χρησιμοποιούν κόκκινο στην διόρθωση των γραπτών για να μην πάθουν τα παιδιά ψυχολογικά.
    Πάντως η μεγαλύτερη κατρακύλα είναι η αδιαφορία των γονιών. Οι εκπαιδευτικοί είναι το επάγγελμα που δεν μπορείς να μείνεις στο απυρόβλητο με ΤΙΠΟΤΑ, θα κάνεις άσχημα την δουλειά σου, θα πάρεις αναγκαστική απόσπαση στο πιο δυσπρόσητο που υπάρχει (ξέρω περιπτώσεις). Αν οι γονείς συμπράξουν διαπιστώνοντας ότι ο εκπαιδευτικός είναι άχρηστος, τότε μαύρο φίδι που τον έφαγε. Κανένας μα κανένας δεν μένει απαθείς σε γονείς.

    Το πρόβλημα είναι η ευκολία με την οποία οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους αυτά τα διαόλια (κινητά και τάμπλετ) και αυτά δεν μπορούν να εξασκηθούν στην συγκέντρωση προσοχής.
    Το παιδί θέλει παίδεψη και χαλινάρι. Κανένας από μόνος του δεν ζορίζεται για να μάθει, μόνο αν πάσχει και ξέρει ότι πρέπει να προκόψει. Επομένως οι γονείς πρέπει συνεχώς να έχουν την επίβλεψη των παιδιών τους. ΣΥΝΕΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά αν θέλεις να έχεις ήσυχο το κεφάλι δεν ζορίζεις τα παιδιά και βάζεις καλούς βαθμούς. Κάποιοι το μάθαμε με τον άσχημο τρόπο αυτό το κόλπο.
      Κατά 99% φταίνε οι γονείς. Όχι μόνο δεν δίνουν καλό παράδειγμα με βιβλία, όχι δεν ασχολούνται να τα βάλουν σε σειρά, αλλά θεωρούν απαράδεκτο να τα πιέσουν λιγάκι, μόνο που δεν γίνεται αλλιώς, χωρίς κόπο δεν υπάρχει αποτέλεσμα, αλλά δεν τους μαθαίνουν ούτε στοιχειώδη συμπεριφορά. Όλα αυτά είναι κόποςς για τους γονείς. Αδιανόητο, αλλα θεωρώ σπουδαίο, αν μάθουν να βάζουν τα σκουπίδια στο καλάθι και το ότι, επειδή πληρώνεται η καθαρίστρια, δεν σημαίνει πως δεν αξίζει του σεβασμού. Δεν πρέπει π.χ να καθαρίζει καλάθια που έχουν γεμίσει με ούρα στις τουαλέτες ή να σκουπίζει αχούρια.
      Προσπαθείς να ισορροπήσεις ανάμεσα σε ελάχιστη δυνατή πίεση και αποτέλεσμα, στο τέλος ίσως δεν ικανοποιείς κανένα.

      Διαγραφή